Falfúrással bővült a szolgáltatásaim listája

2022.03.14

       Elsősorban a saját munkámhoz kapcsolódóan ruháztam be egy újabb technikára, a gyémánt koronafúró gépre, több méretű fúrókoronával. Leggyakrabban a gázkazánok füstcsöveihez kell 120 mm-es furatot készítenem, de a légtechnikai szellőztetők 150 mm-es (konyhai vagy fürdőszobai páraelszívók), míg a gépészeti és villamos csövek, kábelek 50-es vagy 80-as furatot tesznek szükségessé, a legkülönfélébb falazatokban.

A vályogfalazat fúrása a legkönnyebb, bár ezeknél a porolás jelentős, valamint a fal vastagsága elérheti a 60 cm-t is. Az Ytong tégla is jól fúrható. A tömör kistégla, bár nehézkesnek tűnhet, valójában gond nélkül fúrható, a kerámia téglák azonban egyrészt óvatosságot igényelnek, másrészt jelentősen koptatják a szerszámot. A beton, vasbeton az igazán, ami ezt a fúrási technológiát igényli, és ezt gyakran vízzel öblítve fúrjuk, nem porszívózva - ha a körülmények engedik a vizezést.

Mindennek természetesen a díjszabáshoz van köze: a kisebb, könnyebb fúrás olcsóbb. Pontosításhoz kérje árajánlatomat, helyszíni felméréssel.

Így néz ki a falfúrás, állvánnyal
Így néz ki a falfúrás, állvánnyal

Ahogy a munkámban eddig is igyekeztem minél kevesebb gondot okozni a megrendelőimnek, így most is egy kellően nagy porszívó fejjel készültem, hogy a fúrás a lehető legkisebb porterhelést okozza a lakásban.

A munkacsomag
A munkacsomag

Lehetőség szerint kívülről befelé jobb fúrni, így tényleg alig kell takarítani a lakásban. Viszont pontosan meg kell jelölni a fúrás helyét, ez a nehézsége. Probléma lehet a falban futó elektromos vezeték, vagy víz-, esetleg fűtéscső. Természetesen ezekről a megrendelőnek kell informálnia, mert ha valami elfúrásra kerül, azt ugyan javítani tudom, de ez plusz bontás és költség.

Egy kész munka: 150mm átmérő, 47cm hossz, Porotherm HS44 falban
Egy kész munka: 150mm átmérő, 47cm hossz, Porotherm HS44 falban

Amennyiben erre a szolgáltatásomra (vagy az eddigiekre) szüksége van, várom szíves megkeresését a 30/2055-743 telefonszámon.